Komplikationer efter fedmeoperation

Ved alle typer af operationer er der risiko for komplikationer. Afvejning af effekt og risiko er altid nødvendigt i forbindelse med kirurgisk behandling. Data fra Dansk Fedmekirurgisk Register (DFR) viser, at det er mindre farligt at blive opereret for fedme end for galdesten. 

Hertil kommer, at ubehandlet fedme til enhver tid er langt farligere at leve med end at gennemgå en fedmeoperation. Det skyldes, at en fedmeoperation helbreder og mindsker en lang række følgesygdomme sygdomme som sukkersyge, forhøjet blodtryk, visse hjertelidelser og kræft.

Det bedst dokumenterede internationale studie er det svenske SOS studiet, som viser at der overlever 25 % flere patienter efter fedmeoperation sammenlignet med ikke-opererede ligeså overvægtige patienter. Årsagen er, at der opstår flere følgesygdomme hos de patienter som ikke opereres – over 10 år. Se dokumentation her.

 

Alvorlige komplikationer ses således meget sjældent. I tilfælde af symptomer på akutte komplikationer er det vigtigste at reagere hurtigt som patient og kontakte Mølholm. Langt de fleste komplikationer er ikke alvorlige hvis de behandles hurtigt og rigtigt.

 

Komplikationerne for gastrisk bypass og sleeve er stort set de samme. 


Til top