Fedme i tal

På verdensplan er mere end 1 milliard borgere svært overvægtige. Verdenssundhedsorganisationen WHO  anslår, at konsekvenserne af fedme i dag er større end konsekvenserne af undervægt og rygning. Fedme er den mest udbredte lidelse i verdenssamfundet. I USA er fedme den største risikofaktor for udvikling af kræft.
Fortsætter udviklingen vil op mod 70 % af verdens borgere være overvægtige om mindre end 20 år.

 

Fedmen i Danmark

Siden 1987 er fedme steget med 75 % i den danske befolkning. Tal viser, at 30-40 % af den danske befolkning i dag er overvægtige, og ca. hver 5. voksne dansker er overvægtig med et BMI over 30. Fedme er også et problem blandt unge og desværre også hos børn. Forskningen fastslår, at fedme typisk grundlægges i barndommen, hvorfor der er grund til at forebygge fedme så tidligt som mulig.

 

Samfundsmæssige omkostninger af fedme

Fedme har ikke kun helbredsmæssige konsekvenser for den enkelte, men koster også samfundet dyrt. I Danmark bruges der årligt i omegnen af 18 milliarder på konsekvenser af fedme og udgifterne går til førtidspensionering, sygefravær og forsøg på behandling af fedme med medicin eller kostomlægning. Desværre går det den forkerte vej, trods fokus på forebyggelse og konventionel behandlingsforløb som kost- og motionsprogrammer og medicinsk behandling.


Til top