Kost ved fedmeoperation

En fedmeoperation gør det muligt at tabe dig effektivt og varigt. Men operationen stiller også krav til dig. Du skal være villig til at ændre dine vaner, og lægge din kost om for at få det optimale ud af fedmeoperationen. Her på siderne kan du finde gode råd og inspiration til kostomlægning og motion. 

Farvel til for meget fedt og sukker
En fedmeoperation betyder, at du ikke kan spise de samme mængder som før, og at du ikke kan spise de samme ting, som du kunne før operationen. Efter en fedmeoperation vil din mavesæk kun rumme små mængder mad, og ofte vil du kun tåle fedt og sukker i meget begrænsede mængder. Accepter at du nu skal begrænse fedt og sukker og spise små, hyppige måltider i stedet for få og store. Det er vigtige huskeregler for at undgå gener eller ubehag. Når du spiser hyppige små måltider, vil du få de proteiner, vitaminer, mineraler og kalorier som din krop har brug for, for at fungere optimalt fremover. Hvis du ikke overholder dette, er der stor risiko for, at du vil blive fejlernæret i fremtiden!.

Fedmeoperation kræver kostomlægning
Selv om en fedmeoperation hjælper dig til kun at spise små portioner, så du taber dig, skal du være villig til varigt at lægge dine kostvaner om efter fedmeoperation. Det kan være svært, men er ikke umuligt. På Fedmekirurgisk Center, Privathospitalet Mølholm hjælper vores diætister dig derfor med at sammensætte individuelle kostplaner, som er nemme at følge, og som gør, at du føler dig mæt, og samtidig taber dig.

Opskrifter på sunde måltider kan du blandt andet finde på følgende hjemmesider: 

OBS ! Portionerne ikke er tilpasset fedmeopererede

www.diabetes.dk

www.hjerteforeningen.dk

www.opskrifter.nu

www.2gangeomugen.dk

www.svinegodt.dk


Råd om motivation for vægttab og kostomlægning

www.motiononline.dk, www.iform.dk, www.nettraening.dk.

 


Til top