Fedmekirurgisk Center indfører ny operationsteknik

Med formålet at forhindre tarmslyng, som kan opstår efter laparoskopisk gastrisk bypass hos ca 3-5 %, har Fedmekirurgisk Center indført en ny teknik, som nedsætter risikoen for at tarmen sætter sig fast og medfører tarmslyng. 
 

"Vi har valgt at tage konsekvensen af de nyeste svenske forskningsresultater, som tyder på, at man kan nedbringe antallet af patienter med tarmslyng ved at lukke hulrummene, som opstår efter en bypass operation. Siden marts 2012 har vi derfor lukket disse hulrum med en nyudviklet teknik, som ikke forlænger operationstiden, og som ikke har givet problemer for vore patienter", udtaler Jens Fromholt Larsen, leder af Fedmekirurgisk Center på Privathospitalet Mølholm.

 I en ny rapport udarbejdet af en uafhængig forskergruppe ledet af Professor Henrik Kehlet for Indenrigs- og Sundhedministeriet " blev der i en 5-årig periode  (2006-2011) konstateret at 3,3 % fik tarmslyng efter laparoskopisk gastrisk bypass.

"Risiko for tarmslyng er betydeligt lavere end hvad der er blevet fremført fra forskellig side, men da denne komplikation kan være alvorlig, er det vigtigt at forbygge den og holde den på så lavt et niveau som muligt. Resultaterne fra den pågående forskning tyder på, at vi kan reducere forekomsten til én % i et livsforløb. Derfor har vi valgt at indføre den nye teknik" udtaler Jens Fromholt Larsen.

Patienttilfredshed

skala.gif

Vi måler vores resultater Læs mere
 

Nyheder

Se alle nyheder


 

 


 

Test dit BMI