Kommentar til "Fede tider"

Jens Fromholt Larsen, ph.d. , speciallæge mave-tarmkirurgi, Privathospitalet Mølholm kommenterer TV dokumentar fra DR Fede tider.


Evt. skærmbillede fra Fede tider (ligger i billedarkivet Fedmecenter) 

Læs mere om og se udsendelsen Fede tider på dr.dk.


I TV udsendelsen med den odiøse titel ”Fede tider” blev der fremsat en række udokumenterede påstande om langtidseffekten af fedmeoperationer. I udsendelsen hævder Torben Mogensen , at patienter som gennemgår fedmeoperationer er forsøgskaniner. En meget grov og skræmmende påstand, især overfor de patienter som allerede har fået en fedmeoperation.

 

I den forbindelse vil vi fra fedmeteamet på Privathospitalet Mølholm gerne præcisere følgende:

 

  • Gastrisk bypass har været udført gennem de seneste 30 år

  • Der er langtidsopfølgning og komplikationsraten er på kort og lang tid lav

  • Dødeligheden hos patienter, som får en fedmeoperation, reduceres i forhold til patienter, som IKKE opereres

 

At fedmeoperation ikke er et eksperimentelt indgreb understreges af, at Sverige og USA har udvidet kriterierne for at tilbyde patienter med svær overvægt operativ behandling.

 

Siden Privathospitalet Mølholm startede med at udføre fedmekirurgi, har vi ført et kvalitetsregister for at kunne kontrollere vore resultater. Vi kan konstatere, at komplikationsraten på Privathospitalet Mølholm ligger på niveau med de bedste centre i verden, hvilket blev bekræftet, da Privathospitalet Mølholm præsenterede vore resultater ved den nyligt afholdte Verdenskongres for fedmekirurgi (IFSO 2010 Los Angeles).

 

I TV udsendelsen kunne man få det indtryk, at en gastrisk bypass operation holder op med at virke efter 2 år. Dette er en udbredt misforståelse. Hvis operationen holdt op med at virke, ville alle patienter genvinde vægten, hvilket ikke er tilfældet. Efter 10 år er vægttabet 25 %.

 

Det er meget beklageligt, at den skræmmekampagne som er startet af pressen, skal gå ud over nuværende og kommende patienter, som ikke har en alternativ behandling til fedmekirurgi.


For yderligere kommentarer, kontakt Overlæge Jens Fromholt Larsen 

 

Patient kommentar

 

Fra: Tanja Kristensen [mailto:tanjamarita@hotmail.com]
Sendt: torsdag 24. februar 2011 15:01
Sendt til: Info@molholm.dk
Samtale: Tilfreds kunde hos Gastric Bypass teamet....
Emne: Tilfreds kunde hos Gastric Bypass teamet....Hejsa..........

Jeg så udsendelsen om Gastric Bypass i går d. 23.03 på DR 1.

Jeg blev selv opereret hos jer d. 18.02.10.

Jeg havde glædet mig til at se nogle livsbekræftende beretninger omkring operationen og hvor stort et stykke arbejde I gør - selvfølgelig skulle der også oplyses om komplikationer og andre gældende faktorer - men jeg synes desværre, at det blev udlagt som om:

1. At det nærmest er farligt at få operationen - at den ikke virker ret lang tid - og at man næsten automatisk glider tilbage til den gamle livsstil.

2. At I nærmest bare er "pengemaskiner", som opererer alle for jeres egen vindings skyld. Det kom ikke frem, hvilken strålende indsats, kompetence og omsorg, I (og andre privathospitaler) yder over for os, som kun har en operation tilbage for at få vores livskvalitet tilbage

3. At vi opererede om 20 år sandsynligvis vil få en del komplikationer - men så hellere nogle komplikationer, end at være død af overvægten.

Jeg synes virkelig ikke, at jeres indsats blev påskønnet og fortalt - men det er vel medieverdenen, når den er bedst :-((

Nå - det var det knapt så glade opstød........Jeg vil så sige, at jeg er SÅ lykkelig over, at I findes - jeg har nu tabt ca 52 kg - og er blevet så lykkelig for min tilværelse - jeg løber glad op af trapper - jeg stiller mig gerne op til møder og siger noget - jeg nyder andres komplimenter - jeg nyder at købe tøj - mit kolesteroltal er faldet drastisk - jeg nyder at spise lækker og god mad ( i de portioner, som jeg nu kan tåle ) - ja........... Livet er fedt - TAKKET VÆRE JER..... !!! Og jeg bli'r aldrig tyk igen !!!

Og de udmeldinger savnede jeg i programmet i aftes - hvor fantastisk livet er efter en operation - jeg har måske været heldig (og har levet efter jeres anbefalinger), men jeg synes, at det er vigtigt, at de historier også kommer mere frem....... som modvægt til alle skeptikerne.......

Jeg er sikker på, at der er mange, der har det som mig - Vi skal bare også høres blandt alle skeptikerne..... :-)))))


Mange hilsener fra en taknemlig kunde.......

Tanja Marita Kristensen
Bertel Nielsens Vej 6, 1 tv
7100 Vejle


Patienttilfredshed

skala.gif

Vi måler vores resultater Læs mere
 

Nyheder

Se alle nyheder


 

 


 

Test dit BMI